MMC 2011

Ställning i MMC2011:

Slutställning:
Johnny: 288
Arne: 288
Adam: 276
Peter: 218
Daniel: 214
Dennis: 202
Bengt: 186
Robert: 110
Mattias: 50

Racer D1 D2 D3 D4 D5 D6 D7 D8 D9 D10 Final Summa
Adam 30 22 20 30+1 30 26 28 26 20 30+1 52 276
Bengt 28 28 28 30 24 22 26 186
Arne 26 30+2 28+1 26 26+2 28+1 30 28 28 28 56 288
Johnny 24+2 24 30+1 24+1 28 24+1 22+2 30+2 30+2 26+1 60+2 288
Peter 22 20 24 20 18 20 20 24 24 48 218
Daniel N 20 18 18 22 16 22 26 20 22 24 40 214
Robert 18 16 22 16 20 18 110
Dennis 16 14 26 18 22 18 18 18 22 44 202
Mattias 26 24 50
Låt stå! 00+0 00+0 00+0 00+0 00+0 00+0 00+0 00+0 00+0 00+0 00+0
Johnny, Dennis, Arne och Peter kör P28, Adam, Daniel N kör Mr03 alla andra kör Mr02 chassie.
Deltävling 1:
Så har då röken lagt sig alla tävlande är hemma och slickar sina sår. Ja utom Adam som med rätt säker stil tog hem första deltävlingen varvet före Bengt. Arne tog upp tredje platsen med förra årets vinnare Johnny på fjärde plats.  Alla hade vi olika bekymmer i denna första deltävling, i god samklang med historian så var det en hel del krockar och fender benders. Historien visar även att det redan i deltävling 2 brukar vara mycket mera städat på banan.Både Johnny och Arne stod i flera varv uppställda på sargerna inne i banan, strax utom räckvidd för bilvändarna. Vi får hoppas att det nu lärt sig att på sargerna vinns inga tävlingar. Johnny tog hem de båda extra poängen med snabbast varv både i kval och A-finalen, en 9,589s i finalen är inte illa cirka 2 tiondelar ifrån banrekordet.
Deltävling 2:
OjOjojoj!
vilken uppgörelse!  Alla var där! det var trångt snabbt och ursinnigt! Alla ville mycket, MEN det var renare körning än förra gången precis som vi trott det skulle bli. Kan det vara nerverna som lägger sig lite efter premiären? Ja, denna gång tog Arne hem allt extrapoänger och finalen likaså. Johnny var på en helt annan plats och hans bil var med någon annan? Ja underliga saker hände med elektroniken, men han kom igen till A-finalen efter några minuters strul med elen, slutade på en 4’e plats med trasigt bakhjul. Adam hade också bekymmer med bilen och kom 5’a, men hur såg det ut i toppen? Jo Arne tog hem det före Bengt som i sin tur kom före Mattias.
Deltävling 3:
olyckornas deltävling? Ja man kan undra då det var en massa saker som gick fel för flera tävlande, Adam fick inte alls sin bil att bli tillförlitlig, Daniel fick bryta då fronten på chassiet gått sönder. Arne och Johnny fightades om första platsen under stor del av deltävlingen och böt ledning med varandra 3-4 gånger under lika många varv, Johnny höll länge lednignen men Arne körde ikapp och om och fick ett varv upp på Johnny då blev det problem med strömmen i hans ack och han tappade fart, varpå Johnny kunde återta ledningen in i mål. Johnny fick pluspoängen i kvalet för snabbaste varv och Arne i A-finalen för snabbaste varv. En sak är säker det var en städad final med bra körning och få krockar.
Deltävling 4:
Johnny har stora problem med att hålla sig på bana speciellt högersvängar krånglar, visar sig vara dåligt däck bak på vänster sida. Finalen flöt annars på i en ovanligt jämn takt då ettan, tvåan och trean följdes åt genom stora delar av tävlingen som ett tåg, Arne tappade fokus mot slutet och tappade lite men var aldeles efter tvåan Bengt in i mål. Johnny hamnade inne i mitten av en kruva innanför staketen och tappade minst 2 varv, fast o andra sidan ska man köra på banan inte bredvid… Adam skrev upp sig på ytterligare en första plats. Johnny fick en tröstpoäng för snabbaste varv i finalen.

Deltävling 5, en tät historia där Johnny ochAdam byte plats i tätpositionen fler gånger än vad som är hälsosamt för en racer, otroligt skojigt, även om Adam igen tog den högsta placeringen. Johnny kom då på en andra placering före Arne som hade problem med batterierna, samma hände Dennis som även han hade slut på ström aldeles för tidigt i A-finalen. Mattias var med igen och gjorde som alltid ett jämnt lopp. även han fick några tekniska svårigheter så nått i chassiet gick sönder. Arne tog de två extra poängerna genom att ta kvalet och snabbaste varv i finalerna.

Deltävling 6,
Lika tätt som alltid, Johnny tog kvalet men i Finalen började bilen välta och det gjorde såklart allting lite svårare, man vinner inte liggandes på taket. Arne, Bengt och Adam slogs istället om vinsten i denn den 6’e deltävlingen av MMC2011. Arne drog på sig en ledning och låg länge med en rätt säker ledning tills hans batterier tog slut och han fick nöja sig med att köra sakta de sista varven in i mål. Bengt tog vinsten och Arne kom tvåa med Adam på tredje plats in på en fjärde plats gled Johnny  tätt efter kom Daniel på en femte plats och Peter gjorde finalheatet komplett med sin sjätteplats. Dennis fick bryta i B-finalen med en styrning som inte alls ville funka som den skulle. Då Arne fick snabbaste varvet i finalen kapade han till sig en extra poäng där.

Deltävling 7,
Johnny tog kvalet, i ett kval där ingen fick till några bra kvaltider. Till A-final fick Johnny och Adam vänta medans B-finalen avgjordes. I B-finalen var det massor av bra körning där Robert länge höll sig på en bra position tillslut halkade han ur A-finalen. Till A-finalen var fältet uppställt och ett par varv såg det ut som om Johnny faktiskt skulle kunna ta hem det hela tills han tappade ett bakhjul! Game Over! Men med snabba mekaniker återkom Johnny med 6 tappade varv och började jakten, självklart går det inte att hämta hem 6 varv i det sällskapet som kör men ett snabbt varv kan man få in.  Johnny lyckades köra till sig det snabbaste varvet i finalen och kapade hem de två extra poängerna i denna deltävling. Arne tog chansen och tog över ledningen då Johnny parkerade med ett hjul mindre och höll i den hela vägen in i mål, Adam jagade efter men kom aldrig ikapp, Daniel tog tag i sakerna och körde mycket bra kom i mål på en tredje plats, hans bästa placering fram tills idag. Bengt hade lite okarakteristiskt en massa problem med sin bil och låg på taket en hel del, slutade på en fjärdeplats. På femteplats hittar vi Johnny som körde in en förare efter sitt hjulstopp i början och som avslutning på finelheatet kom Peter in på sjätte platsen.

Deltävling 8,

Johnny tog kvalet med en 9,7 tid, inte ofta vi ser dessa tider i kvalet längre. Daniel N gjorde ett jättebra kval med en 10,1 och gick tillsammans med Johnny direkt till A-finalen. I B-finalen hade Dennis alla sorters bekymmer och parkerade på sidan och väntade på att tiden skulle ta slut innan han haltade in över mållinjen han också. Det konstaterades efteråt att motorfästet var löst på hans bil. I A-finalen kom Johnny iväg bra i starten, för en gångs skull!, det höll hela vägen in i mål, På andra plats kom Arne som vana trogen hade problem med sina batterier sista varven. Adam kom in på en tredje plats med Peter på en fjärde plats, okarakteristiskt nog kom Bengt in på en femte plats för e Daniel som hade bekymmer i A-finalen. johnny fick till en 9,7 tid även i finalen och kapade hem de två extra poängerna denna gång.

Deltävling 9,
Johnny lyckades återigen knipa kvalet framför Arne, en ynka liten tiondel, en 9,6s tid mot Arnes 9,7s. Det är mycket snabba tider och steget efter de två tiderna var nästa en halv sekund. I B-finalen var det rätt jämn körning av alla, tyvärr fick dennis endast två varv efter något strul med transpondern, det gick annars bra för honom i denna B-final. I A-finalen lyckades Johnny ta sig iväg direkt från start och jobbade inom ett fåtal varv upp en rejäl ledning, tog finalens snabbaste varv på 4’e varvet (9,6s) och lyckades varva alla motståndare i ett ganska tidigt skede, tyvärr visade det sig att Johnny transponder inte registrerades alla varv och plötsligt ledde inte Johnny längre utan han låg på en 2’a plats efter Bengt, Jakten tog vid och Bengt passerades senare och Johnny höll ledningen in i mål. Efter finalen kan det ses att Johnnys bil tappat 2 varv, det lutar åt en ny transponder här? I mål kom Arne in på en andra plats och Bengt kom in på tredje plats med Peter på fjärde plats tätt följd av Daniel N, Adam som normalt slåss om första platsen kom in på en sjätte plats, måste nästan ha varit något tekniskt problem?

Deltävling 10,
Johnny hade stora problem under kvalet då diffen av någon outgrundlig anledning bestämt sig för att slira otroligt mycket, så han fick inte kvalet denna gång utan det tog Adam i samma goda stil som han inledde serien med, Arne blev kvaltvåa. Då deltagarnatalet inte var så stort denna gång uteblev B-finalen och alla gjorde sig redo för en A-final. I starten av denna tionde deltävling var det en del nerver kändes som om det var en hel del kraschar och småstrul.. Johnny kom uruselt iväg och blev ganska fort ikappkörd av Adam och Arne som stack iväg som oljade blixtar, Johnny greppade läget och satte in jakten med stort J, och körde ikapp och även om Arne och låg tvåa med klar möjlighet att ta Adam också då 8 minuter gått… tyvärr så dumpade batterierna runt 8 minuter 20 sekunderoch efter det kunde Johnny inte köra fort alls och tappade två varv till både Adam och Arne. I mål kom Adam först med Arne på andra plats, Johnny kom in på en tredje plats, På en fjärde plats kom Daniel strax före Dennis på femte plats. Johnny lyckade i sin jakt på ledarna ta snabbaste varvet i finalen med en 9.7s tid

Final,
Inför finalen var det spänt, tre personer kunde vinna allt med ett bra resultat i finalen. Johnny, Arne och Adam hade alla chans att vinna i finalen och därmed ta hem hela MMC2011. Johnny hade pressen att han måste ta båda extrapoängen samt vinna för att vara säker till vinst. Arne vinna för att vara säker.  Adam vinna plus extrapoäng och JOhnny tvåa med Arne på tredje så vinner du. Inför kvalet så låg alla nerver på utsidan och Adam var först ut med en låg 10 sekunders tid.  Johnny kliver upp och kör ett skakigt kval men lyckas klämma ur sig en 9,7s tid, Arne klarade en 9,8 s tid och efter kvalet så har Johnny extrapoängen, jakten på vinst är fortfarande igång, nu behöver Johnny “bara” vinna och ta snabbaste varv i A-finalen.  Även denna gång uteblev B-finalen då flera tävlande inte kom till start, det kan ha varit det fina vädret? Inför A-finalen mekades det en hel del i depån, Johnny, Adam och Arne rörde dock inte sina bilar. Det ställs upp till start med Johnny på pole position följd av Arne på andra plats med Adam på tredje plats.  Startern räknar ned tiden och starten går in i första kurvan kommer finalisterna och Johnny fastnar, som vanligt, och Adam kommer iväg  med Arne efter. Johnny sliter sig loss och kommer efter ett par varv ikapp och förbi bara för att efter en stund strula till det för sig igen varpå Arne tar sig förbi igen, Johnny jagar dock snabbt igen det och tar sig upp i ledning och lägger in högsta växeln och tillskansar sig en rätt bra ledning. Mot slutet av finalen lyckas Johnny varva både Arne och Adam . Men nu börjar Johnnys koncentration svikta och det sker en del misstag,  Han lyckas dock hålla sig kvar i ledningen, plötsligt drabbas Adam av en katastrof och blir liggandes på taket varpå han varvas av Arne och Johnny. Johnny håller ledningen in i mål och när röken lagt sig står det klart att Johnny även får extrapoängen för snabbaste varv i finalen, med en 9,5s tid, Arne har en 9,6s tid som snabbast.  Nu slutar det med att Johnny och Arne får 288 poäng totalt före Adams 276. Efter 10 deltävlingar och en final så blir det exakt samma poäng till ettan och tvåan, det är racing när det är som bäst det!  Johnny vinner på fler segrar.