MMC2011, Finalen

Inför finalen var det spänt, tre personer kunde vinna allt med ett bra resultat i finalen. Johnny, Arne och Adam hade alla chans att vinna i finalen och därmed ta hem hela MMC2011. Johnny hade pressen att han måste ta båda extrapoängen samt vinna för att vara säker till vinst. Arne vinna för att vara säker.  Adam vinna plus extrapoäng och Johnny tvåa med Arne på tredje så vann han.

Inför kvalet så låg alla nerver på utsidan och Adam var först ut med en låg 10 sekunders tid.  Johnny kliver upp och kör ett skakigt kval men lyckas klämma ur sig en 9,7s tid, Arne klarade en 9,8 s tid och efter kvalet så har Johnny extrapoängen, jakten på vinst är fortfarande igång, nu behöver Johnny “bara” vinna och ta snabbaste varv i A-finalen. Även denna gång uteblev B-finalen då flera tävlande inte kom till start, det kan ha varit det fina vädret? Inför A-finalen mekades det en hel del i depån, Johnny, Adam och Arne rörde dock inte sina bilar.

Det ställs upp till start med Johnny på pole position följd av Arne på andra plats med Adam på tredje plats.  Startern räknar ned tiden och starten går in i första kurvan kommer finalisterna och Johnny fastnar, som vanligt, och Adam kommer iväg  med Arne efter. Johnny sliter sig loss och kommer efter ett par varv ikapp och förbi bara för att efter en stund strula till det för sig igen varpå Arne tar sig förbi igen, Johnny jagar dock snabbt igen det och tar sig upp i ledning och lägger in högsta växeln och tillskansar sig en rätt bra ledning. Mot slutet av finalen lyckas Johnny varva både Arne och Adam .

Men nu börjar Johnnys koncentration svikta och det sker en del misstag,  Han lyckas dock hålla sig kvar i ledningen, plötsligt drabbas Adam av en katastrof och blir liggandes på taket varpå han varvas av Arne och Johnny. Johnny håller ledningen in i mål och när röken lagt sig står det klart att Johnny även får extrapoängen för snabbaste varv i finalen, med en 9,5s tid, Arne har en 9,6s tid som snabbast.

Nu slutar det med att Johnny och Arne får 288 poäng totalt före Adams 276. Efter 10 deltävlingar och en final så blir det exakt samma poäng till ettan och tvåan, det är racing när det är som bäst det!

Johnny vinner på fler segrar.
Se de kompletta resultaten på MMC2011sidan