MiniZäta åker NTCC

Johnny tog en lite dagstripp till NTCC deltävling 5 i Skellefteå. Hela tävling var en utmaning för Johnny som inte kört sin touringbil, just någonting… Men hela idén med NTCC är att alla ska kunna vara med även nybörjare.
ntcc_5_2014  Stora besvär att få bilen att svänga utan att göra piruetter blev det som Johnny slet med hela dagen. Göra bilen mjukare bak, hårdare bak inget verkade fungera, inför sista heatet så ökade Johnny höjden på chassit bak och nu började det ske saker, tyvärr var det ju i senaste laget, men nu började det fungera. Efter sista racet kom en hjälpsam kurvvakt fram till mig, han hade nog vänt min bil många gånger under dagen, och sade att det var bara min bil som just där jag hade problem slog i backen, dvs den gjorde skrapljud. Hela dagen var full av race då 1/8 track körde en tävling samtidigt som för att fylla ut dagen.  NTCC’s regler med 8.5T motor o ingen timing på reglaget och ett utväxlingsstak gav ett fält av bilar som gick i princip lika fort allesammans även om Johnny tyckte att just hans bil var lite långsammare, och att motorn blev lite för varm. Det måste till en kontroll av vad fartreglaget har för inställningar i övrigt för motorn.

Under tävlingen kommer förslagen, idéerna om att NTCC borde ha en deltävling i Östersund, något som jag själv tycker vi bör försöka få till stånd. Jag blev även inbjuden till nästa deltävling i NTCC, som går bara 35 mil bort.

Jag gillar NTCC setup och hoppas det blir en spridning av klassen. Tack till er alla, Kent, Peter, Linus med flera, jag kommer gärna igen!

EDIT 140821:
I en tidning skrivs det följande om tävlingen:
Norran 2014-08-20

2 thoughts on “MiniZäta åker NTCC

Comments are closed.